Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Szilárdka, a szurikáta & Mosó Marci meséje 9. rész

2022/02/25. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

csillag, szombat, kedvenc, villanykörte, kiskutya

 

Történet:

 

“Ravaszabb, mint bármelyik macska és bölcsebb, mint az összes bagoly együttvéve.” A megoldás ott volt elrejtve a szavakban, mégsem jutott Szilárdka eszébe, amíg egy dombtetőn árválkodó odvas fához nem értek. 

Marci a szurikáta számára ismeretlen nyelven szólt néhány szót, amire szinte azonnal meg is érkezett a válasz. 

 - Gyertek be! - az odú ajtaja kinyílt és két gomb nagyságú, villanykörte fényű szem pislogott a jövevényekre. 

Szilárdka odahaza egy kissé mindig fenntartással kezelte a baglyokat, azonban ez a macskabagoly szeretettel fogadta őt, még meg is ölelte, ahogy legrégebbi barátját, Mosó Marcit. Néhány percig tartó nosztalgiát követően a mosómedve arca hirtelen komorrá vált. Barátai látták rajta, ezeréves súly nyomja a vállait. 

 - Édesapád itthon van? - Bagoly Bálint azonban megrázta a fejét. 

 - Három nappal ezelőtt megszülettek a farkaskölykök, és ismered őket… - Marci bólogatott, mire Bálint folytatta, ezúttal inkább Szilárdkához intézve a szavait, egyfajta magyarázatképpen: - Az a sok új kiskutya úgy csüng rajta, hogy csoda lesz, ha marad egyetlen ép tolla a kedvenc majdnem-nagybácsijuknak, mire elindul haza. De még néhány napig biztosan odún kívül lesz. - Visszafordult a mosómedvéhez: - Esetleg én tudok segíteni valamiben? Tudod, hogy bármit…

 - Tudom, barátom - helyezte a vállára a kezét Marci. - Tudom. És attól tartok, kénytelen leszek belerángatni ebbe téged is. 

 - Hallgatlak.

Marci, aki mindeddig vehemensen vetette bele magát mindenbe, mintha most először torpant volna meg. Szilárdkát ez a felfedezés cseppet sem nyugtatta meg, s elnézve Bálintot, hasonlóképpen érezhetett ő is. 

 - Meg kell találnom a Csillagot. 

Szilárdka szkeptikusan pislogott Marcira, Bálint szemeiben azonban egészen mást vélt felfedezni. 

 - Csak nem…? - a bagoly szavak nélkül is megértette a habozását. Szilárdka azt kívánta, ne legyen igaza Bálintnak, akármire is gondolhatott. 

 - Tudnom kell, hol rejtőzik.

Szilárdkát a hideg is kirázta ezektől a szavaktól, és még inkább attól, ahogy kiejtette őket Marci. 

 - Az óta a szombat óta senki sem látta.

 - De te tudod, hol van, jól gondolom? Tudod, hogy nem kérném, ha nem lenne életbevágóan fontos. A Csillagnak vissza kell térnie! Itt az idő!

Vége a kilencedik résznek... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr3517765772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása