Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Pehely & Pille 2. rész

2015/02/22. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

síkság; szurok/korom-fekete; emlékeztetni; kehely; fűszál

 

Történet:

   Ahogy haladt előre, a síkságban egyre több, kisebb-nagyobb homokbuckát látott. Alig néhány fűszál nőtt körülöttük, azok mégis akkorák voltak, hogy a királyfit is elbújtatták volna az árnyékukban. Ebben az országban még az égbolt is sokkal sötétebb volt, és sokkal kevesebb csillag világította meg, s Pehelynek nagyon kellett koncentrálnia, hogy a saját lelkébe ne engedje bekúszni ezt a koromfeketeséget. Minden apró fűszál, amit maga mögött hagyott az elmúlt órákban, honvággyal töltötte el a szívét. Ugyanakkor minden egyes lépése, amivel távolabb került az otthonától, közelebb vitte Pilléhez.

   - Emlékeztess rá, miért is tesszük ezt! – morgott az egyik apró hangya a másiknak.

   - Ez nagyon egyszerű. Hogy Vazul vezér feleségül vegye Pille hercegnőt, és így ő legyen Lepkeország királya. Most pedig menj, és itasd meg a foglyunkat! 

A kis hangya úgy tett, ahogy az elöljárója utasította. Nem tudhatta egyikük sem, hogy Pille hercegnő tisztán hallotta minden egyes szavukat.

A hangya egy aranykelyhet nyújtott át a lepkehercegnőnek. Pille úgy tett, mintha kiinná a kehely tartalmát, azonban, mivel félt, hogy esetleg meg akarják mérgezni az elméjét, amikor nem figyeltek az őrök, kiöntötte a vizet maga mellé. 

Vége az második résznek...

3. rész: http://sunny-donnelly.blog.hu/2015/03/03/pehely_pille_3_hun

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr467203763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása