Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Pehely & Pille 1. rész

2015/02/15. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

szúnyog; megkettőzött; szegély (itt: a szúnyog neve);

követni; kénkő (itt: brimstone butterfly= citromlepke)

 

Történet:

 

   - Azt a kénköves pókhálóját! – szaladt ki a száján annak az apró szúnyognak, akit a családja egyszerűen csak Rimnek hívott, és akit Pehely királyfi leendő hitvese, Pille hercegnő szobájában talált - a menyasszonya helyett. Másnap lett volna az esküvőjük!

   Most azonban a hercegnő eltűnt. Elrabolták! És akár hitelt lehetett adni a hátrahagyott, hebehurgya szúnyog szavainak, akár nem, Lepkeország királyfia pontosan tudta, ki volt a tettes.

   A szomszédos hangyák azóta vágytak Pehely trónjára, mióta csak a királyfi az eszét tudta.

Így, miután elrendelte a szúnyog letartóztatását, és a birodalom leghűségesebb citromlepkéiből megkettőzött őrséget állíttatott a palota egész területére, azonnal elindult Vazul vezér után, hogy kiszabadítsa Pille hercegnőt.

   A két ország határánál elszántan legyőzte a határőr hangyákat, majd követte Vazul vezér nyomait egyenesen a Hangyák Palotájába.

   Vége az első résznek...

2. rész: http://sunny-donnelly.blog.hu/2015/02/22/pehely_pille_2_hun

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr457178929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása