Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Utolsó mondat

2016/05/10. - írta: SunnyDonnelly

"És attól kezdve senki sem látott többé oroszlánokat."

   Bernard, Bianka és a kis Max hajóra szálltak, hogy meglátogassák az Afrikában élő rokonaikat. A virgonc kisfiú nagyon várta már ezt az utazást, lelkesen faggatta szüleit, milyen lesz, miket fognak majd látni, mennyi idő lesz maga az út, mit szabad és mit nem a számára még ismeretlen egereknél. Fáradhatatlan kérdésözönét szülei kedves, szelíd, őszinte válaszaikkal jutalmazták.

   A kikötőben Barnabás, Bernard bácsikája fogadta őket. Dzsippel tették meg az utat az egérlakig. Közben természetesen Maxból csak úgy dőltek a kérdések. Csalódásának is hangot adott, amiért nem láttak még oroszlánokat, holott már órák óta a fekete kontinensen voltak.

  Barnabás elmondta, hogy néhány éve gonosz emberek érkeztek az országukba, akik többségében levadászták őket, az életben maradtak pedig szétszéledtek. Max, minél tovább hallgatta a nagy-nagybácsikáját, annál inkább kikristályosodott előtte az újabb küldetése: meg fogja találni a még megmaradt oroszlánokat, és lehetővé teszi számukra, hogy a hátralévő éveiket ne meneküléssel, félelemmel teli szívvel töltsék, hanem együtt, békességben, és szabadon. Barnabás bácsi és a szülei is büszkék lesznek rá!

   Elhatározása mondatról mondatra nőtt és nőtt, még a bácsi a témát lezáró utolsó mondata sem rettentette el küldetésétől: "És attól kezdve senki sem látott többé oroszlánokat."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr278703172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása