Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Frog of the Dance - Bendegúz és a Sötét Ördög

2018/12/27. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

dolgozik, sötét, ördög, recept, alma

 

Történet:

  Estére járt már az idő, mire Cammogi és édesapja hazaértek a Békuci-lakba. Édesanyja épp vacsorához terített, és a napjukról érdeklődött. Apa és fia egy röpke pillantást váltottak. Egyikük sem részletezte a Brekegőben történteket: Cammogi így a beletörődés látszatát keltette, s mivel a nem is annyira titkon szégyenkező édesapja sem firtatta a dolgot, az elkövetkezendő napokban nem merült fel újra beszédtémaként kettejük között a szteppiskola ötlete.

Hősünk azonban nem sokáig bírta ki, hogy magába fojtott gondolatait ne mondja el legalább egy valakinek. Kvakkékkal közösen tervezett almaszedés a hétvégén így tökéletes ürügynek bizonyult, hogy elújságolja legjobb barátjának, Bendegúznak a tervét. A Kvakk dinasztia időtlen idők óta a leg(el)ismertebb italok készítésével foglalkozott, amit Bendegúz édesapja újra és újra felemlegetett, fia legnagyobb bánatára.

Minden béka egyforma, s annyit ér, amennyit a közösség érdekében dolgozik.”

  Már nem is számolták, hányadszorra, egy ilyen szituációval találta magát szemben Cammogi, mikor szombat reggel a Kvakk-lakhoz érkezett. 

- Köszönöm... ismételten. - Bendegúz valóban úgy nézett ki, mint akinek az életét mentette meg a barátja. Almafától almafáig ugráltak, és szorgosan szedegették a már lehullt gyümölcsöket az óriási kölcsön-taligára. Ahogy távolodtak el a csoport többi tagjától, úgy lett Bendegúz egyre szókimondóbb. - Tudod, néha az az érzésem, hogy direkt csinálja. Mintha direkt azon munkálkodna, hogy még jobban elvegye a kedvemet a Kvakk italgyártás csínjától...

- Azért azt nem mondanám, hogy direkt azon dolgozik, hogy ne legyen örököse.

- Majd Alma...  ő úgyis mindig olyan tökéletes. - pufogott Bendegúz. Cammogi szinte rá sem ismert a barátjára. 

- A kishúgodnak máshoz van tehetsége, és ezt a szüleitek is tudják. 

- De ha még egyszer végig kell hallgatnom a Kvakk-aggok vitáját arról, melyiküké a legjobb almaital recept, hát én esküszöm... - 

A mondat vége kiment a fejéből, mikor az egyik fa tövéből morajlásra lettek figyelmesek. Közelebb érve Bendegúz felkiáltott:

- Egy sötét ördög! - 

Cammogi furcsállotta, hogy mélyen a békák szentségeiben hívő barátja miért is használ ilyen, tőle merőben szokatlan szavakat. Egy fekete gólyafióka kuporgott a magasra nőtt fűben, és ártatlanul pislogott a meglepetéstől kővé meredt leveli békákra. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr2514518018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása