Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Békamese I.

2015/03/08. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

kulcskarika; zöld; puha; hajóhad; varangyos béka

 

Történet:

 

   Történetünk egy mocsárban kezdődött, azon a meglehetősen hűvös, ám csillagfényes éjszakán, amikor Doug már órák óta barátjára, Oscarra várt, hogy átvegye tőle a levelibékák legbecsesebb kincsének, a kulcskarikának az őrzését. A levelibékák ugyanis ősidőktől fogva hadban álltak a szomszédos mocsár varangyos békáival. A kulcskarikát, amit Oscar csent el egy embergyerektől, olyan féltett gonddal őrizték, mintha maga a Szent Grál lenne a birtokukban. Természetesen a varangyos békák mindenáron meg akarták szerezni ezt a kincset, annak ellenére, hogy nem értették, mire is való.

  Doug alig bírta nyitva tartani a szemeit, amikor Oscar végre valahára megérkezett.

   - Bocsánat, igen tudom, késtem – mentegetőzött.

   - Most épp kit csábítottál el? – kérdezte Doug.

   - Vanessát – felelte lazán, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

   - Vanessát? – visszhangozta olyan hangosan, hogy kis híján felverte az összes olyan levelibékát, akik már nyugovóra tértek. – Megőrültél? – vette halkabbra a hangját. - Pont a főnök lányával kellett kikezdened? Övé az egész mocsár! És ha megtudja? És ha megtudja, hogy én tudtam? Nincs az a hely, ahová elbújhatnánk a haragja elől. Azt brekegik, még egy hajóhada is van, annyi katonával, amennyit még életedben nem láttál egyszerre. Együtt. Egy helyen.

   - Nyugodj meg, Doug! – vont vállat Oscar, majd kényelmesen elhelyezkedett az őrhelyén, közel a kincshez. – Ezúttal tényleg komolyak a szándékaim. – Doug kikerekedett szemekkel hallgatta barátját. Mintha egy teljesen más béka nézne vissza rá. Ugyanolyan zöld volt, valahogy mégis más. – Olyan puha kezei vannak, mint annak az embergyereknek, akitől elvettem ezt – biccentett a kulcskarikára.

   - Kiderítetted már, hogy mi ez? – váltott inkább témát Doug. Még halkabban beszélgettek, mint előtte. Elvégre ez minden levelibékák közös titka volt.

   - Még nem. De ki fogom, esküszöm. 

Vége az első résznek...

2. rész: http://sunny-donnelly.blog.hu/2015/03/17/oscar2-hun

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr327251511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása