Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

A kecskerágó legendája

2018/10/21. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

kecskerágó, dió, falevél, miért?, jó

 

Történet:

Priscilla, a kisegér azon az őszi reggelen is az erdőt járta, új lehullott falevelek után kutatva a gyűjteményébe. Egyszer csak szipogást hallott. Egy bokor sírt. Priscilla nagyon kíváncsi lett: ilyen szép időben mi vehette rá a szomorkodásra? A hang egyre tisztább lett, ahogy közelített.

   - Kedves bokor! – szólította meg a kisegér – Mondd csak, miért sírsz! Hiszen olyan szép az idő! És nézd, milyen szépek a leveleid: csupa színpompás csoda!

   - Nem bokor vagyok. – hangzott a felelet, és ahogy Priscilla még közelebb lépett hozzá, láthatta is: egy kis barnás szőrű kecske pityergett félig-meddig a bokor takarásában. Így nem csoda hát, hogy Priscilla bokornak nézte őt. – A nevem Dió. – mutatkozott be, amit Priscilla viszonzott is annak rendje és módja szerint.

   - És miért vagy olyan szomorú, Dió? – a kecske lassan kikászálódott a bokorból, így néhány levéllel kevesebb maradt a kesze-kusza ágakon, viszont Priscilla kezei között azok a levelek is új otthonra találtak.

   - Mert a kecskerágó el fog jönni értem. – szipogta a választ. Priscilla jól megnézte Diót: hozzá képest olyan óriásinak tűnt, hogy el sem tudta képzelni, hogy félhet egy ilyen óriási élőlény bármitől is.

  - De hiszen a kecskerágó... – kezdte volna a magyarázatot, mikor Dió könyörgőre fogta, reszkető patácskái közé – vagy inkább alá- temetve fejecskéjét.

   - Ne mondd ki a nevét! Különben téged is megtalál és megcsócsál!

   - Ne félj! – nyugtatta Priscilla. – Gyere velem!

   - Jó. -

A kisegér egy élénk rózsaszín virágú cserjéhez vezette a kecskét.

   - De gyönyörű! – ámuldozott Dió, és lassan de biztosan kezdett megnyugodni. Priscilla újabb levelet – ezúttal egy teljesen piros színűt – vett észre az avarban, amit még azelőtt felvett, hogy Dió figyelmetlenségből beletaposta volna a földbe. Mindenesetre a legkevésbé sem hibáztatta új barátját, amiért így megbabonázódott a bűvös cserjétől.

   - Dió, szeretném bemutatni neked az erdő egyik büszkeségét: ő itt Kecskerágó. -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr4914313235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása