Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Bence Békuci & az Újrahasznosító Üzem

2020/07/01. - írta: SunnyDonnelly

 

Túl a mocsáron, egy városkában éltek Bence Békuci és legjobb barátja, Kvakk Karcsi. Egy nap, mikor Bence épp a könyvtárból igyekezett haza, egyre nagyobb tömegre lett figyelmes néhány ugrásra az egyetem főbejárata előtt. Kíváncsian közelebb merészkedett, az ütött-kopott térköveken megpillantotta a bolygó legszebb békalányát!

 - A Földünk veszélyben van! - Bence percekig nem hallott mást, csak saját szívverését, és úgy egy fertályórára rá arra eszmélt, lelkes tapsolásba kezd a lány majd’ minden mondata után, s lelkesen ugrál az aláíróstand felé. Alig várta, hogy hazaérjen és elújságolhassa Karcsinak: mindketten részt vehetnek a bolygó megmentésében! Igazi zöld hősök lesznek!

- De haver, mi egyébként is zöldek vagyunk! - kiáltotta Karcsi. Végül mégis rábólintott barátja tervére. Bence másnap pedig el is kezdte a megvalósítását. Hálát adott az égnek, amiért a műszaki rajz világéletében a kedvence volt. Ezt most kihasználhatta. Mire delet ütött az óra, már el is készült a nagy mű. Alig várta, hogy Bella, a békalány láthassa az Újrahasznosító Üzem alaprajzának tervezetét. Ezek után olyannyira felgyorsultak az események, hogy Bence csak kapkodta a fejét: Karcsi és ő felügyelték az elmélet gyakorlatba való átültetését. Mivel a város melletti pusztán építkeztek, nem zavartak vele senkit, s mivel nem panaszkodtak az építkezéssel járó hanghatásokra, zavartalanul folytak a munkálatok, így alig három hét múlva a szorgos kis békák már közös művük elkészültét ünnepelhették. 

Még magát Bencét is meglepte, milyen hamar összeszoktak a különböző helyekről érkezett fajtársaikkal. A kisvárosban hamarosan elterjedt az Újrahasznosító Üzem híre. Eljutott a szomszéd város irigy vezetőjéhez, Varangy Vendelhez is. Egyre inkább elhatalmasodott féltékenysége hamarosan ádáz gyűlöletbe csapott át. Elhatározta, porig rombolja az üzemet. A kezére játszott az egész környéket megbénító teljes áramkimaradás. A finoman szólva bosszús békák dühét szónoki tehetségének köszönhetően könnyedén az Újrahasznosító Üzem ellen hangolta, mondván, ők tehetnek az áramkimaradásról. Sikerült is volna porig romboltatnia a tömeggel a gyárat, ha Bence Békuci, Kvakk Karcsi és a többiek kevésbé talpraesettek. Rögtönzött üzemlátogatást szerveztek, megmutatták a felbőszült tömegnek: Bence úgy tervezte meg a helyet, hogy ne legyen benne szükség áramra. Tehát nem ők tehetnek az áramkimaradásról. Mikor erre rájöttek, már nem akarták lerombolni az üzemet. Karcsi ötlete alapján mindannyian kaptak elegendő mécsest, ami a leadott műanyag palackok összezsugorításából származott, így a készletük kitartott az áramszünet éjszakájára. Az Újrahasznosító Üzem azóta is üzemel. Aki nem hiszi, járjon utána!

20200215.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr1215975810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása