Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

A meghallgatás

2016/01/12. - írta: SunnyDonnelly

Első & Utolsó

   - Közelebb lépett a színpadhoz. A lány csak...

   - Következő! 

Matt Atron rosszallón pislogott ifjú kolléganőjére.

   - Mi a bajod vele? Egész jó volt! - suttogta, hogy a színpadon épp helyet cserélő Rómeó jelöltek ne hallhassák a diskurzust.

   - Az nem elég! – vágta rá Ruby. Maximalista szavaiból mediterrán tekintete szinte lángolt. – Nekem a legjobb kell! 

  A világot jelentő deszkákon egy újabb jelentkező fogott bele abba a néhány egymástól teljesen független s ettől értelmetlen mondatba. Ruby meg volt róla győződve, csakis egy igazi színész képes úgy előadni akármit – és szó szerint, akármit -, hogy abba a közönség lelke is beleremegjen.

   - Neved? – kérdezte egy újabb jelentkezőtől Mr. Atron monoton módon.

   - Samuel Winchester. – hangzott a kissé bátortalan felelet.

Ruby néhány pillanatig tervezett csak felnézni a feltűnően magas fiatalemberre, aki ekkor épp farmernadrágjába törölgette minden valószínűség szerint izzadt tenyerét. Izgult. Nem kellett profinak lennie ahhoz, hogy tudja.

Tekintetük egybefonódott, s Sam ki tudja, mennyi ideig vonta volna magára Ruby mélybarna szemeit, ha Mr. Atron jellegzetes hangja nem tölti be ismét a termet.

   - Kezdheti! 

És Sam Winchester belekezdett:

   - A fiú közelebb lépett a színpadhoz. A lány csak meredt rá, mintha megbabonázta volna...- S Ruby, bár hallotta a kristálytisztán csengő szavakat, mégsem az járt a fejében, hogy megelevenedjenek előtte a mondatok. Hiszen az egész itt és most történt... Velük.

Legalábbis az a része, amit néhány napja álmából felriadva papírra vetett. Sam pontosan úgy játszott a gondolataival, a szavaival, ahogy ő azt elvárta. Ruby végre megtalálta az Igazit... Az Igazi Rómeót. Az Igazi Színészt.

   -  Ezért nem beszél a lány az óta szándékosan kínaiul.– zárta le Sam ezzel az oda- nem-illő mondattal, amit Ruby csak azért írt bele a casting kötelezően megtanulandó szövegébe, mert kíváncsi volt rá, ki lesz olyan rátermett, hogy úgy oldja meg a dolgot, ahogyan Sam Winchester az imént megtette. Kétségtelen: Ő az embere!

   - Köszönjük! Következő! – Matt hangja rántotta ki a gondolataiból. Így kimondta az első szót, ami az eszébe jutott:

   - Ne! – Matt és Sam is megrökönyödve bámult rá. - A meghallgatásnak mára vége – folytatta, mihelyst össze tudta szedni a gondolatait. Ekkor eszmélt fel arra is, hogy nemcsak felkiáltott, de attól való ijedtében, hogy a Tökéletes Színész csak úgy kisétálhat innen; még fel is pattant a székéről. – Gratulálok, Rómeó! 

 Büszke volt önmagára is, amiért nem remegett a hangja, és nem is pirult bele a helyzetbe.

   - Megkérdezhetem, miért? – faggatta Mr. Atron, néhány perccel később, már az iskola parkolójában.

Ruby kinyitotta a kocsija ajtaját, majd visszanézett a férfira, s csak eztán válaszolt:

   - Az utolsó mondat miatt – s további magyarázattal nem szolgált, hazafelé a volán mögött, amikor már senki sem látta, elmosolyodott, ahogy suttogva kimondta azt a bizonyos utolsó mondatot:

   - Ezért nem beszél a lány az óta szándékosan kínaiul. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr68266618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása