Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Szilárdka, a szurikáta & Mosó Marci meséje 2. rész

2019/07/09. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

kaland, vakáció, kiscsikó, fejfájás, andalog

 

Történet: 

  Szilárdka, a szurikáta kinyitotta szemeit. Az erős fényhatástól néhány percig még foltokban feketéllett a világ előtte, mielőtt lassacskán kitisztult a látása. Szörnyű fejfájás kísérte helyzete felismerését: a Tudás Tárháza eltűnt a látóteréből. Helyette nyirkos fű csiklandozta a könyökét, hűvös szellő kapott a bundájába. Ha nem vigyázott volna, a kalapkáját is lefújta volna a fejéről, miközben mély levegőt véve, kíváncsiságtól fűtve felállt, s körbepillantott.

 Egy lankás lejtőkkel körülölelt dombtetőn találta magát. A növényzet élénkzöld színe az otthonára emlékeztette, a táj azonban cseppet sem volt ismerős számára. 

- Kalandra fel! - mondta ki hangosan, s bátorságot merítve a szavaiból, elindult.

 A dombot maga mögött hagyva kisvártatva egy erdőbe ért. A fákon csicsergő madarak éneke ismerős volt Szilárdka, a szurikáta számára. A régmúlt vakációira emlékeztették őt, mégis, valahányszor sikerült egy-egy egyedi dallamot kiszűrnie a kórusból, szomorúsággal a szívében vette tudomásul: ez az erdő nem az ő erdeje. 

Egyszer csak a madárdalból oda nem illő zaj ütötte meg Szilárdka fülecskéit: valaki, vagy inkább valakik hangosan kacarásztak, de úgy, hogy abba beleremegett a szurikáta lelke. Gúnyos kacaj volt ez, ami eszébe juttatta saját gyermekkorának ritka, de annál fájdalmasabb emlékeit. Most már felnőtt szurikáta volt, ha szabad ilyet mondani, még nagyobb igazságérzettel, mint valaha. Választhatott: andalog tovább keresve a hazautat, a fényhárfát, aminek köszönhetően idekerült, vagy védelmére kel a gonoszkodó hangok által "kiscsikónak" nevezett (vagy csúfolt?) egyénnek. 

Vége a második résznek... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr5414934426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása