Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Pehely & Pille 3. rész

2015/03/03. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:

festmény; mező; gyűjteni; belső...; fék

 

Történet: 

 

   A síkságot egy zöldellő mező követte, majd újra nem látott mást Pehely királyfi, csak a végeláthatatlan sivatagot. Mégsem adta fel a reményt egy szívdobbanásnyi időre sem! Homokbuckától homokbuckáig a nyomában volt a hangyarajnak, olykor közelebb merészkedve a táborukhoz.

Pille hercegnő sziluettje kirajzolódott az egyik sátorból, de Pehely még nem lopózott oda. Észrevett egy speciálisan hangyáknak kialakított dzsipet, nem messze a két sátor találkozásánál kártyázó hangya-őrségtől.

 - Ennyit az antik festményedről, Anthony! – hallotta meg az egyik hangya hangját a királyfi.

A hangyák olyannyira belefeledkeztek a kártyapartiba, hogy akkor sem tűnt volna fel nekik a dzsip körül ólálkodó Pehely, ha hangos éneklés közepette babrálta volna meg a fékrendszert. Természetesen nem akarta, hogy beérjék őket Pille hercegnő elrablói.

Alig telt bele néhány percbe, Pehely királyfi, karjában imádott Pilléjével, igyekezett minél távolabb kerülni a hangyák táborhelyétől.

Anthony, aki Vazul vezér helyettese volt, csalódottan vette tudomásul, hogy egy egyszerű őrhangya elnyerte tőle az örökségéül szolgáló antik festményt. Neki tűnt fel először, hogy Pille hercegnő eltűnt.

Alig maradt ideje összeszedni a gondolatait, máris Vazul vezérrel találta magát szemben.

 - Főnök! Egy belső hiba lépett fel.

 - Miféle belső hiba? - értetlenkedett a vezér.

 - Hát, főnök, az úgy volt, hogy mi csak szépen békésen kártyáztunk, ugye.. és amikor utoljára ellenőriztem, akkor még a helyén volt. Aztán meg egyszerűen csak eltűnt.

 - Ki tűnt el?

 - A lány. A hercegnő.

A hír hallatára Vazul vezér éktelen haragra gerjedt. Azonban hiába rendelte el a lepkehálók azonnali használatát, már késő volt. Pehely és Pille már messze jártak. De talán a dzsippel még utolérhetik őket, morfondírozott magában.

 Parancsba adta Anthonynak, hogy gyűjtsön össze annyi hangyát, amennyit csak elbír a dzsip, és hozzák vissza a hercegnőt. Mivel azonban Pehely királyfi, előrelátón, megbabrálta a kocsi fékrendszerét, a dzsip átérve a mezőre vakondtúrásnak ütközött és felborult.

   Ha Pehely királyfi ilyen előrelátó nem lett volna, az én mesém is tovább tartott volna...

 

V É G E 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr17238199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása