Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

Frog of the Dance - Tulipán

2019/08/16. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Szavak:
szandál, szőlő, zene, irigység, vakond
Történet:
Cammogi Békuci szerelmes lett. S ez az érzés minden egyes összemosolygásnál, a zenéhez hasonlatosan, újra-és újra átjárva egész lényét. 
A délelőttöt a szivárványnál töltötte. Csak akkor tudatosult benne az idő múlása, mikor pocakja nagyot kordult az éhségtől. A napkorong magasan járt fent az égen, kellemes melegségével árasztva el a Brekken Bridge mindkét oldalát, mikor Cammogi végre összeszedte a bátorságát, és a teljes társaságot meghívta a Békuci Lakba. 

- Köszönjük, de már kinéztünk egy rejtekhelyet néhány ugrásra innen. Valaha egy vakond élhetett benne, mert meglehetősen tágas és kényelmes otthont alakíthatunk ki benne. - magyarázta egyikük.
- Legalábbis, míg a környéken időzünk. - tette hozzá a hegedűjét óvatosan a tokjában helyezve a zenész béka. 
- Hogyan? - kerekedtek ki Cammogi szemecskéi, és egyenesen Tulipánra pillantott. - Ezek szerint... nem maradtok itt? - kétségbeesés és szomorúság érződött a hangjából, amik kiültek az arcocskájára is. Maga sem tudta, honnan vette hozzá a bátorságot, de két kezével ragadta meg Tulipán csuklóját, és gyengéden bár, de kissé megszorította. - Kérlek, maradj! Legyél a társam! - ahogy kimondta, már pontosan tudta, mennyire félreérthetően hangoztak a szavai. Kissé megrázta a fejecskéjét. - Mármint.. úgy értem... a Szteppiskolámban. Legyél a társ-tanárom! -
Tulipán őszintén meglepődött; erre a legkevésbé sem számított. Egyik pajtásáról a másikra nézett, de mindegyik csak pislogni tudott, azt is furcsán egyszerre. 
- Ebben Neked kell döntened, Tulipán. - fonta szavakká talán mindannyiuk gondolatát a zenész béka, majd kicsomagolta hátitáskájából az ebédjét: néhány szem ízletes szőlőt és élvezettel rágcsálni kezdte. Várta, mi következik.
Cammogi félt a választól, jobban, mint mikor annak idején először keveredett a gólyák közé, jobban még apja haragjától is a Brekegőben. Mégis, hogyan juthatott eszébe ilyen rámenősnek lenni?
A szivárvány tövében a légy zümmögését is hallani lehetett volna, amennyiben lett volna olyan vakmerő bogárka, aki megközelített volna egy csapat levelibékát. 
- Ők a családom. - szólalt meg végül bánatos hangon Tulipán. - Nem hagyhatom őket magukra. - s még mielőtt Cammogi újabb alternatívát ajánlott volna (a többi békát is szívesen látják a mocsárban), gyorsan hozzátette: - Vándorzenészek vagyunk. Nem bírunk sokáig egy helyben maradni. - majd aprócska puszit nyomott a letört arcocskára. - Valahányszor szivárványt látsz az égen, gondolj rám. - 
Ezt az utolsó mondatot csak úgy suttogta, mielőtt a többi béka örömujjongásba nem kezdett, amiért úgy döntött: velük marad. Ünneplésükben - valószínűleg akaratlanul - sikerült úgy körülállniuk-és ugrálniuk Tulipánt, hogy a békalány néhány ugrásnyira eltávolodott Cammogitól. 
Tulipán és Cammogi tekintete még egyszer összefonódott. Utoljára, sóhajtotta magában a békafiú. Bánatosan indult el hazafelé...
   - Kisfiam! - sietett elé otthoni szandáljában az édesanyja, mikor meglátta. - Mi történt veled? - aggodalma a levegőben szinte tapintható volt. Bent a házban Bendegúzzal nézett békaszemet, de mivel nem akart magyarázkodni arról, hol volt és miért, egyenesen a szobájába ment, magára és zárta az ajtaját. Soha többé nem akart onnan kimozdulni. Szívét egy új, eddig ismeretlen érzés kerítette hatalmába: csúf irigység cincálta darabokra a reményét a boldogságra; mindemellett roppantul butának és hiszékenynek érezte magát, amiért egy pillanatig is elhitte: Tulipán majd otthagyja a családját, csak, hogy Vele dolgozhasson... Micsoda naiv gondolat!  
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr4215013118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása