Mesék, nem csak gyerekeknek & Sorozat-átiratok, nem csak rajongóknak

(In Memoriam George Donaldson...)

2015/02/15. - írta: SunnyDonnelly

Öt szó, egy történet

Öt szó:

csákány, mamusz, szalag, megnevettet, ima

 

Történet:

  A nagypapa csákányai a sarokban álltak. Évek óta érintetlenül. Mindegyiket megtartotta a család, mindhez emlék kötődött. Az utolsót unokája születése napján helyezte a fészerbe. Nem sokkal ezt követően szenderült jobb létre, tengerész fiára hagyományozva csekély vagyonát…

 Sok év telt el azóta, a kis Sarah-ból egy igazi kis hölgy lett, szülei szeme fénye. Elérkezett az idő, amikor az édesapjának már nem szorult el a torka, valahányszor a kis fészerben rápillantott a precíz sorba rendezett csákányokra. S ezt követően már fesztelenebbül mesélte gyermekkora nagy kalandjait kis hercegnőjének. A mulatságos történetek megnevettették Sarah-t.

 Egy hosszú utazás előestéjén az édesapa, amilyen halkan csak tudott, mamuszában Sarah szobájába indult. Nem tudta, ébren találja-e még, és semmiképp sem akarta felébreszteni. Aznap is hosszú napot hagytak maguk mögött.

 Nem aludt. Imádkozott. Édesapját mégis megállásra késztette az, amit kért:"... és nekem néhány vörös szalagot a hajamba."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunny-donnelly.blog.hu/api/trackback/id/tr967178899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása